Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lathundar, utbildning, rutiner

På denna sida hittar du lathundar och konteringshjälp för Lupin.

Attestordning - föreskrifter om behörighet att förfoga över myndighetens medel I 2020 I (PDF 184 kB, ny flik, i Regelverket, Medarbetarwebben)

Här finns även aktuella blanketter:
Blanketter för Lupin och leverantörsreskontra

Lathundar - Proceedo webklient

Dokumenten nedan öppnas i ny flik.

In English

I detta dokument får du svar på några vanliga frågor:

Förkontera dina periodiska/återkommande e-fakturor

Det finns ett formulär där du kan ange granskare samt kontering för dina periodiska/återkommande fakturor. För att detta ska fungera måste fakturorna alltid innehålla en unik identifikation som återkommer vid varje faktureringstillfälle. Det kan till exempel vara ett telefonnummer eller ett kontraktsnummer. Om du får flera sådana fakturor från en leverantör så finns det en excel-mall du kan fylla i istället och bifoga.

Formulär för att få periodiska/återkommande fakturor förkonterade

Lathundar - gamla klienten med Java

Här hittar du lathundar som hjälp till arbetet i Lupin.

Dokumenten nedan öppnas i ny flik.

Fakturahantering

Inköp

Generellt

In English

Kontering

Alla beställningar i Lupin respektive alla fakturor ska konteras av beställaren.

Obligatoriska fält:

  • Konto: typ av kostnad – bok, resa, kemikalier…
  • Aktivitet: projekt, delverksamhet… (kombination av kostnadsställe, verksamhet och aktivitet)

Frivilliga fält:

  • Funktion: fri indelning, används av några inst.
  • Tillgång: Om inköpet gäller en vara vars inköpspris understiger 25 000 kr, men som ändå ska inventarieregistreras t ex p g a att varan är stöldbegärlig eller ska besiktigas, ange 999 i fältet.
  • Beskrivning: Här kan du i klartext kortfattat skriva information om vad köpet avser, beskrivningen kommer att synas i uppföljningar i t ex Raindance eller EOS och Kuben. Obs! Det är endast de första 30 tecknen som syns!

Om du som beställare har frågor kring aktivitet och/eller funktion kan du fråga din ekonomiadministratör. Gäller din fråga konto så finns det ett par lathundar:

Utbildning

Det finns några interna kompetensutbildningar i Lupin som du kan gå. Du kan också titta på instruktionsfilmer: