Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Anläggningstillgångar

Ändrat belopp för anläggningstillgångar

Från och med 2024-05-01 ändras lägsta belopp för att ett inköp ska bokföras som anläggningstillgång (konto 10000) till 30 000 kr exklusive moms (tidigare 25 000 kr). Detta gäller för fakturor med fakturadatum 2024-05-01 eller senare.

En anläggningstillgång är en tillgång som är avsedd för stadigvarande bruk eller innehav, med ett inköpspris på minst 30 000 kr exklusive moms och en nyttjandeperiod på minst tre år.

Vid kontering av leverantörsfakturan bokförs anläggningstillgången på ett preliminärt anläggningskonto (10000) och efter komplettering av uppgifter om till exempel placering, stöldskyddsmärkning och avskrivningstid (anges via anläggningstyp) i anläggningsregistret i Raindance, sker automatisk bokföring bort från preliminärt anläggningskonto till balanskonto för ackumulerad anskaffning. Värdeminskning och avskrivningar bokförs sedan månadsvis.

Läs mer om anläggningsredovisningen

Kontaktinformation

Sektionen Ekonomi

Avdelningen Fakturahantering och utbetalningar

Kontakta oss via vårt supportformulär

Sektionen Ekonomis supportformulär