Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vårens utbildningar

Under våren har du chansen att fördjupa dina kunskaper inom ekonomi på någon av våra kurser! Du hittar även händelserna i kalendariet på Ekonomiwebben.

Ekonomi vid Lunds universitet

Detta är en onlinekurs som ger dig grundläggande kunskaper när det gäller ekonomiprocesser och ekonomimodellen vid Lunds universitet. Kursen utgör en viktig grund för kommande grundkurser i hantering av olika ekonomiska händelser och praktiska kurser i våra olika ekonomisystem.

Onlinekursen på Kompetensportalen

Ny som ekonom - en grundkurs med bredd

Kursen ger en grundläggande orientering kring vanligt förekommande ekonomiadministrativa uppgifter vid Lunds universitet och består av två halvdagar.

24 och 26 mars, kl. 8.30-12.00

Läs mer och anmäl dig via Kompetensportalen

Administrativt stöd till forskningsprojekt

Det här är en kurs för dig som är van att hantera forskningsprojekt men önskar ytterligare utbildning och kunskap avseende ekonomihantering och systemstöd. Från ansökan till slutredovisning – vad kan jag som ekonom göra för att förenkla och effektivisera administrationen samt stötta forskare vid min institution?

Under de två kursdagarna (halvdagar) får du som deltar möjlighet att diskutera och utbyta erfarenheter med övriga deltagare samt även träffa experter inom bl.a. inköp, representation och revision, dvs. olika områden som alla är aktuella vid hantering av projekt.

Ett fokusområde är våra systemstöd och under kursens gång tar vi tacksamt emot önskemål och synpunkter på dessa!

17 och 20 mars, kl. 8:30-12:30

Läs mer och anmäl dig via Kompetensportalen

Ekonomiskt planera och följa upp verksamheten

En utbildning i ekonomi som vänder sig till dig som har arbetat ett tag som ekonom/controller. Du kan grunderna men vill bli säkrare samt bli ett bättre stöd till din ledning. Utbildningen består av en hel- och två halvdagar och det ingår en enklare hemuppgift mellan kursdag 2 och 3.

25 mars, kl. 9:00-16:30
15 april, kl. 8:30-12:30
12 maj, kl. 8:30-12:30

Läs mer och anmäl dig via Kompetensportalen

Att göra prognos i EOS – så fungerar systemet

Syftet med utbildningen är att deltagaren ska bli förtrogen med systemet EOS och hur det ska användas i prognosarbetet.

21 april kl. 9.00-12.00

Läs mer och anmäl dig via Kompetensportalen

Bokslut - en fördjupning i periodhantering

Kursen tar dig igenom ett bokslut på universitetet och belyser de olika steg på vägen som ska hanteras.

28 maj kl. 9.00-15.00

Läs mer och anmäl dig via Kompetensportalen

Vad är ”overhead” och hur fungerar det?
What is "overhead" and how does it work?

En onlinekurs som ger en övergripande orientering kring begreppet ”full kostnadstäckning”, en viktig princip som innebär att utbildningen och forskningen vid universitetet ska bära sina fulla kostnader – både direkta och indirekta.

OH-kursen på svenska
OH-kursen på engelska

Stöd på plats

Som vi informerade om på Ekonomidagen, drar vi nu igång med Stöd på plats. Det är ett komplement till våra grundutbildningar där vi på sektionen Ekonomi kommer ut till er institution/fakultet och hjälper er att komma igång i våra system. Vi vänder oss framförallt till nyanställda, eller ekonomisk och administrativ personal som fått nya arbetsuppgifter.

Tillsammans med er bestämmer vi på förhand vad som ska gås igenom och vem som ska vara med. Det sker på initiativ av er och är framförallt knapperi i Raindance och/eller Lupin som avses. Ni får möjlighet att få det mer skräddarsytt, med spjutspets på det ni behöver just där och då.

Vid frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er. Ni når oss via vårt ärendehanteringssystem - Välj Kategori Övrigt och ange Stöd på plats i rubriken:

Sektionen Ekonomis supportformulär