Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Påminnelse - Inventering av anläggningstillgångar

Inventeringen ska vara klar senast 30 november.

Liksom tidigare år ska årets inventering vara genomförd och inlämnad senast 30 november. Inventeringsdokumenten ska lämnas in via en rapport i Raindance (Beslutsstöd/Uppföljning/Frågor & Analys/Helårsbokslut/Inventering Anläggningstillgångar).

Kommentarer och specifikationer vid helårsbokslutet (692 kB)

Om det är du som ska lämna dokumentation för inventeringen på din institution/enhet men saknar tillgång till rapporten eller behörighet till rätt institution/institutioner, kontakta sektionen Ekonomi via supportformuläret (kategori: Bokslut).

Sektionen Ekonomis supportformulär

Observera att utrangering efter inventering ska göras innevarande bokföringsår. Detta är viktigt för att få ett rättvisande bokfört värde av universitetets anläggningstillgångar.

Läs mer om inventering

Riksrevisionen kommer i vanlig ordning att granska att inventering är genomförd. De följer också upp utrangeringar. Sektionen Ekonomi kommer efter 2024-01-10 utföra stickprovskontroller för att säkerställa att utrangering gjorts på innevarande bokföringsår. Om utrangering inte är gjord, skickas PM till berörd inventeringsförrättare och prefekt/motsvarande.