Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya regler gällande ersättning till ett utländskt företag för arbete i Sverige

Skatteavdrag på 30% kan bli aktuellt.

Från och med 1 januari 2021 gäller nya regler för svenskt företag som betalar ut ersättning till ett utländskt företag för arbete utfört i Sverige. Skatteavdrag på 30% ska göras om mottagaren saknar godkännande för F-skatt och inget beslut om skattebefrielse finns.

Skatteavdraget ska bara göras på den del som avser arbete. Be om en specificerad faktura i oklara fall. Det är möjligt att ansöka om skattebefrielse. Det gör antingen leverantören eller ni som utbetalare(köpare).

Se information på Skatteverkets webb, länk nedan. Här finns också information om hur ett utländskt företag ansöker om godkännande för F-skatt.

Skatteverkets information för utländska företagare (Skatteverkets webbplats)

Beslut om skattebefrielse finns

Bifoga beslut om skattebefrielse till fakturan i Lupin innan den attesteras och blir klarmarkerad.

Beslut om skattebefrielse saknas

Saknas beslut om skattebefrielse och skatteavdrag därmed ska göras, kontaktar institutionen sektionen Ekonomi innan fakturan är attesterad. Välj då kategori Leverantörsfaktura till LU i supportformuläret och ange Skatteavdrag utländsk leverantörsfaktura som rubrik.
Sektionen Ekonomis supportformulär

Observera att sektionen Ekonomi inte kan göra några bedömningar av enskilda fakturor eller hantera ansökningar om skattebefrielse.

På Skatteverkets webb finns samlad information gällande de nya reglerna