Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att tänka på inför semestern

Blomsterfluga på prästkrage. Foto: Ann-Charlotte Olsson.

Nu när sommaren är på ingång är det en del du behöver känna till och förbereda.

Sektionen Ekonomi kommer att vara bemannad och besvara ärenden via supportformuläret hela sommaren, med vissa begränsningar:

  • Anläggningsärenden: Begränsad service veckorna 30 och 32.
  • Stipendier: Utbetalningsuppdrag måste vara sektionen tillhanda senast 2 veckor före önskad utbetalningsdag. Detta gäller för både uppdrag med fil och enstaka utbetalningar. Vecka 31 och 32 hanteras inga stipendieärenden.
  • Frågor kring inköp och upphandling: Ärenden besvaras som vanligt hela sommaren, men med viss utökad handläggningstid.

Sektionen Ekonomis supportformulär

Delegera dina rättigheter i system inför semestern

Tänk på att du behöver lägga in delegeringar i flera system så att bokföringsordrar, fakturor och andra uppgifter inte blir liggande under din semester.

Guider och lathundar för Lupin (Proceedo) och Raindance hittar du här:

På Medarbetarwebben kan du läsa om delegering av attesträtt i Lupin och Primula

Var uppmärksam på bedrägeriförsök

Speciellt i semestertider men även resten av året måste du och dina kollegor vara vaksamma mot bedrägeriförsök. Några exempel:

  • VD-bedrägerier: Mailen tycks komma från en nära medarbetare som vill att vi snabbt skickar över pengar. Det kommer snabbt ytterligare mail med frågor om vi har fått bankinformationen och om pengarna är på väg. SVARA INTE PÅ DESSA MAIL överhuvudtaget.
  • Det förekommer att bedragare kapar fakturor och ändrar bankuppgifter för att på så sätt styra om betalningsflöden. Det är därför viktigt att kontrollera att fakturans uppgifter gällande betalningsinformation stämmer med vad som är överenskommet.
  • Du kan få ”erbjudanden” som ser ut som fakturor. Det står då ofta i det finstilta att det är ett erbjudande och att inget betalningskrav föreligger. Erbjudandet kan vara försök till bedrägeri och ska då inte hanteras i Lupin utan kan makuleras alternativt kastas.

På Ekonomiwebben och Medarbetarwebben finns fördjupad information om VD-bedrägerier och hur du ska gå tillväga. Du kan även läsa om hur du kontrollerar företag.

Läs om VD-bedrägerier (Medarbetarwebben)

Läs om hur du kontrollerar företag