Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ändrad rutin för periodisering av externa leverantörsfakturor

Efter ett påpekande av Riksrevisionen inför vi nu en ny rutin för periodisering av externa leverantörsfakturor. Tidigare har endast fakturor konterade på aktiviteter som resultatavräknas periodiserats men nu gäller det samtliga fakturor över gränsbeloppet. Enligt de nya kriterierna ska externa fakturor periodiseras, om de:

  • överstiger 50 000 kronor, och
  • avser 2024 men bokförts på 2023, (kontrollera detta hela 2023, exempel är licenskostnader som förutbetalas eller att varan/tjänsten ännu inte blivit levererad) eller
  • kostnad som avser 2023 där fakturan ännu inte kommit

Periodiseringen ska bokföras av sektionen Ekonomi. Skicka in blanketten för utgiftsperiodisering med fullständiga uppgifter såsom summan för utgiftsperiodisering och kontering samt fakturakopia som bilaga. I de fall fakturan ännu inte inkommit skickar du istället med leveransorder eller liknande.

Utgiftsperiodisering (XLS 33 kB)

Skicka in blanketten i original till Sektionen Ekonomi, Inbetalningar och redovisning, hämtställe 31. Underlagen ska vara oss tillhanda senast 8 januari.

Frågor kan du ställa via vårt supportformulär, välj kategori Bokföring och avstämning/Periodisering:

Sektionen Ekonomis supportformulär