Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Res klimatsmart i tjänsten!

Lunds universitet ska arbeta mot att minska sitt klimatavtryck. Från och med 31 januari gäller nya föreskrifter för tjänsteresor som ett led i Lunds universitets ansvar att minska sin klimatpåverkan och värna om medarbetares säkerhet och statens resurser. Innan du bokar en resa så ska du alltid överväga om resan kan ersättas med digitala möten. Om resan behöver göras ska den planeras så att negativ miljöpåverkan begränsas. Det betyder att tåg ska väljas före flyg när det är möjligt och att kollektivtrafik ska föredras framför bil/taxi. Enligt lag gäller också att resan måste bokas via upphandlad resebyrå.

Medarbetare vänder sig till närmsta chef vid frågor om tolkningar av föreskrifterna och de allmänna råden. Du som är chef kan skicka dina frågor till resor [at] lu [dot] se.

Läs mer om att resa i tjänsten på Medarbetarwebben