Instruktioner till bokslut på institution

En del av rapporterna till bokslut på institution ska du ta ut redan nu:

• Äldre förfallna externa kundfakturor
  • Inventering av handkassan

Avstämning stödverksamhet och kontroll av inkomstperiodisering kan göras först efter att all central bokföring är klar.

Senast 31 januari ska alla dokument som rör bokslut på institution vara uppladdade i rätt mapp i LU Box. Obs! Döp filen så att institutionens kostnadsställe står först i filnamnet, t ex "XXXXXX äldre kundfakturor". Kontrollera att du kommit in i rätt undermapp när du ska lägga till filer.

Läs mer om bokslut på institution

Externa kundfakturor äldre än 180 dagar

Använd rapporten Uppföljning förfallna kundfakturor. Där finns alla äldre fakturor samlade under samma flik.

Observera!

• Kreditera inte någon av dessa äldre förfallna fakturor. Kontakta sektionen Ekonomi istället om det skulle vara aktuellt.
  • När du anger din institutionskod så måste du ange asterisk efter när du fyller i sifferkoden, t ex 289*. Alternativt sök fram den via väljlistan.

Denna rapport kan du ta ut nu och ladda upp i LU Box. Ta ut rapporten så tidigt som möjligt nu i januari.

Guide Uppföljning av kundfakturor som är äldre än 180 dagar (PDF 187 kB)

Inventering handkassa

Denna inventering kan du också göra från och med idag.

Instruktioner för inventering av handkassa

Bokslutsspecifikationen Avstämning 15650 Institutionsförskott handkassa (XLS 30 kB)

Avstämning stödverksamhet och Kontroll inkomstperiodiseringar

När all bokföring för bokslutsåret 2019 är klar kan du göra din avstämning av stödverksamheten och kontroll av inkomstperiodiseringar. Vi återkommer med instruktioner när allt är bokfört.