Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Periodiseringar, Open Access, kurser med mera

Periodiseringarna backade och saldo på 20900 flyttat till 20700

Nu är periodiseringarna från helårsbokslutet backade i Raindance och saldot på konto 20900 ”Kapitalförändring RR” är flyttat till 20700 ”Balanserad kapitalförändring”.


Nytt konto för Open Access

Flera bidragsgivare kräver i olika utsträckning att projekt publicerar med ”Open Access”, vilket innebär att forskningsresultaten blir fria att läsa och ladda ner från Internet. Antingen kan forskare arkivera redan publicerade artiklar i öppet sökbara databaser eller så kan de publicera direkt i tidskrifter på nätet som praktiserar open access. För närvarande är det följande bidragsgivare som kräver detta: Vetenskapsrådet, Riksbankens Jubileumsfond, Formas, FORTE - Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Östersjöstiftelsen, EU:s forskningsprogram Horisont 2020, EU:s sjunde ramprogram för forskning och utveckling, FP7, Det Europeiska forskningsrådet (ERC), National Institutes of Health.

På Universitetsbibliotekets hemsida kan du läsa mer om vad Open Access innebär

Ibland kräver bidragsgivaren att eventuella publiceringskostnader* för Open Access ska specificeras i den ekonomiska rapporteringen. Det finns därför ett nytt konto i Raindance: 57170 ”Open access”. Sprid gärna detta konto till dina forskare.

* Det är inte alltid som det kostar något, t ex om parallellpublicering via t ex LUCRIS är tillåten. Vid andra alternativ kan det dock förekomma avgifter. Vissa Open Access-tidskrifter tar t ex ut en publiceringsavgift, och det finns traditionella förlag som mot en avgift erbjuder möjligheten att publicera accepterade artiklar med omedelbar fri tillgänglighet samtidigt som artikeln publiceras i förlagets prenumerationstidskrifter.

Open Access

Anmäl dig till vårens kurser

Är du ny som ekonom på universitetet? Välkommen att anmäla dig till de kurser som vi håller i vår. På Kompetensportalen kan du läsa mer om innehållet och anmäla dig. Sök efter ämnet ”Ekonomi” i kurskatalogen.

Kompetensportalen

Anmälningstiden går ut i slutet av mars.

Arkeologen, Louise Larsson

Fakturanummer i EU-rapporten i Kuben

Arbetet med att utveckla och förbättra ekonomirapporter fortskrider och nu visas fakturanummer på fakturor bokförda fr o m 2016-01-01 när du i EU-rapporten i Kuben väljer att visa transaktioner.


Sedlar och mynt som blir ogiltiga efter 30 juni 2017

Kontrollera dina hand- och växelkassor så att du inte har några mynt eller sedlar som riskerar att bli ogiltiga.

Läs mer på Riksbankens hemsida

Ogiltiga sedlar, Riksbanken