Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om periodskifte, kundfakturor och aktiviteter i Raindance

Dags för första periodskiftet i Raindance!

I slutet av denna vecka stänger vi första perioden i Raindance. Nedan några viktiga punkter inför detta:

  • Åtgärda nya och preliminära poster i kundreskontran och internfaktureringen senast onsdag 3 februari. Kund- och internfakturor som ligger kvar med status NY vid dagens slut den 3 februari kommer att makuleras, och de med status PREL kommer att föras över till nästa period.
  • Hur du söker fram externa kundfakturor finns beskrivet i guide ”Sök extern kundfaktura” som finns på Ekonomiwebben.
  • Gör färdigt bokföringsorder som ska bokföras på januari månad, period 01, senast torsdag 4 februari. Bokföringsorder som ligger kvar med status Ej godkänd kommer att föras över till nästa period.
  • Alla dina påbörjade bokföringsorder finns i din inkorg.
  • Fredagen den 5 februari gör sektionen Ekonomi slutbokningar på period 01 så det är först efter den dagen som du kan vara säker på att bokföringen för period 01 är slutgiltig.
  • Orfikalendern ersätts med ”Viktiga datum i Raindance” som publiceras på Ekonomiwebben, i högerkanten på Raindancesidan och på startsidan, under Kalendarium.

Raindancesidan på Ekonomiwebben

Ekonomiwebbens startsida

Utställande av kundfakturor 

Vi vill passa på att uppmärksamma några viktiga detaljer i utställandet av kundfakturor.

Internfakturor

  • Använd inte specialtecknen < > ” ’ när du skriver internfakturor, då fungerar inte överföringen till Lupin!

Externa kundfakturor

  • Momskod på kundfakturor får endast anges med siffror. Momskoder med M avser moms på leverantörsfakturor och får inte användas på kundfakturor.
  • Momsfritt på kundfakturor: ange 0 (noll) eller lämna blankt (inga tecken)
  • Se till att sista raden alltid har ett belopp – lägg beloppslösa extrarader med information före sista beloppsraden. Eventuella avslutande rader utan belopp kommer inte med på e-fakturorna som skickas till kunden.

Aktiviteter

Nya aktiviteter

Ange startdatum endast när det verkligen behövs och undvik helt om datumet ligger nära i tiden. Leverantörsfakturor med datum före startdatumet kommer att stoppa i överföringen från Lupin till Raindance.

Behov avsluta felupplagda aktiviteter i Raindance?

Vänta tills konverteringen är genomförd innan du avslutar aktiviteter. För att undvika att något av misstag blir konterat på aktiviteten under tiden – döp om till FELUPPLÄGG ANVÄND EJ eller liknande. Mer information om när konverteringen förväntas genomföras kommer inom kort