2021: Helårsbokslut

Här finns information om helårsbokslutet 2021.

Läs våra senaste ekonomimeddelanden:

Inför helårsbokslutet den 31 december 2021

Nyheter

Kontrollera listan med ej hanterade fakturor i Lupin och be berörda att ta hand om dem:

Kontrollera ej hanterade fakturor i Lupin

Saknar du en inbetalning? Besök sidan där sektionen Ekonomi lägger ut inbetalningar som inte kunnat placeras:

Kontrollera listan över oklara inbetalningar

Tidplan och material

Tidplan och checklista till helårsbokslutet

Guider till periodisering i Raindance

Bokslutsspecifikationer och -kommentarer ska lämnas via rapporter i Raindance:

Guide - Kommentarer och specifikationer vid helårsbokslutet (692 kB, ny flik)

Utgiftsperiodisering (XLS 33 kB)

Varje månad är det viktigt att vara i fas med detta:

• Tömma utredningskontot.
  • Definitivregistrera anläggningstillgångar med anskaffningsdatum i perioden.
  • Rätta felaktigt kostnadsförd anläggningstillgång från kostnadskonto till konto 10000.
  • Åtgärda nya och preliminära poster i Kund- och Leverantörsreskontran samt Internfaktureringen.
  • Registrera och godkänn villkor för automatisk samfinansiering för nya projekt.
  • Boka om/rätta löner och utlägg då ombokning inte kunnat göras i Primula Web.
  • Registrera/komplettera intrastatuppgifter.

Anvisningar till "bokslut på institution"/Specifikationer och kommentarer i samband med bokslutet

En nyhet för helårsbokslutet 2021 är att specifikationer, underlag och kommentarer till bokslutsposter ska lämnas i rapporter i Raindance. Bokslutsansvariga på respektive institution kommer att ha tillgång till rapporterna. Sista datum för inlämning/komplettering för posterna anges i tidplanen.

I samband med denna förändring slopas begreppet ”Bokslut på institution”.

Guide - Kommentarer och specifikationer vid helårsbokslutet (692 kB, ny flik)

Rapport för inventering av anläggningstillgångar ska som tidigare meddelats sparas i LU Box och har sista datum 30 november innevarande år.