2020: Helårsbokslut

Här finns information om helårsbokslutet 2020.

Läs våra senaste ekonomimeddelanden:

Inför helårsbokslutet 31 december 2020

Nyheter

Kontrollera listan med ej hanterade fakturor i Lupin och be berörda att ta hand om dem:

Kontrollera ej hanterade fakturor i Lupin

Saknar du en inbetalning? Besök sidan där sektionen Ekonomi lägger ut inbetalningar som inte kunnat placeras:

Kontrollera listan över oklara inbetalningar

Tidplan och material

Tidplan och checklista till helårsbokslutet (kommer inom kort)

Guider till periodisering i Raindance

Bokslutsspecifikationer (öppnas i ny flik):

Varje månad är det viktigt att vara i fas med detta:

• Tömma utredningskontot.
  • Definitivregistrera anläggningstillgångar med anskaffningsdatum i perioden.
  • Rätta felaktigt kostnadsförd anläggningstillgång från kostnadskonto till konto 10000.
  • Åtgärda nya och preliminära poster i Kund- och Leverantörsreskontran samt Internfaktureringen.
  • Registrera och godkänn villkor för automatisk samfinansiering för nya projekt.
  • Boka om/rätta löner och utlägg då ombokning inte kunnat göras i Primula Web.
  • Registrera/komplettera intrastatuppgifter.

Anvisningar till "bokslut på institution"

Vid varje helårsbokslut ska din institution upprätta ett internt bokslut på institution. Det är då viktigt att du följer de anvisningar som tagits fram och tar ut rapporter i rätt tid. Här kan du läsa mer om det:

Bokslut på institution