Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Periodiseringsrapporterna kan uppdateras manuellt

Uppdateringar sker med automatik över natten, men du har alltid möjlighet att själv göra en manuell uppdatering!

När ändring har skett på aktiviteten – till exempel korrigering av kontraktsbelopp – kan periodiseringen uppdateras manuellt genom att klicka på Ändra, Räkna om och Spara.

Skärmbild som visar var knappen Ändra finns.

När du har ändrat en aktivitets status från Periodisera till Resultatavräkna, eller när du har lagt till en ny aktivitet till en periodiseringsgrupp, krävs en särskild uppdatering för att periodiseringsförslaget direkt ska ändras. Den manuella uppdateringen görs i flikar bakom Avstämningsrapporten: ”Uppdatera – akt P till R” resp. ”Uppdatera – ny akt i pergrupp”. Sök på ditt kostnadsställe för att få upp de aktiviteter där ändringar har gjorts och klicka på Ändra, Räkna om och Spara.

Skärmbild som visar var du hittar flikarna.