Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Information till ekonomer från sektionen HR

Representanter från Sektionen HR & Sektionen Ekonomi har i dialog arbetat fram några förtydliganden/förändringar i upplägget gällande ekonomers behov av att få tillgång till personal-/lönerelaterad information (lönekostnadsspecifikationer) i samband med projektredovisning i EU-projekt över fakultetsgränser.

Åtkomst av personal-/lönerelaterad information utanför den egna institutionen men inom den egna fakulteten - lönekostnadsspecifikationer

I samtal mellan sektionen HR och ekonomer på institutions- och fakultetsnivå framkom det att en betydande majoritet av fallen där projektmedlemmar konteras utanför den lokala ekonomens institution är konterade inom samma fakultet. Tillgång till personal-/lönerelaterad information inom den egna fakulteten kan hanteras genom att ansvarig chef för fakulteten godkänner att berörd lokal ekonom får utökad behörighet som ger tillgång till den information som erfordras i arbetet med projektredovisning. Den person som behöver tillgång ansöker i Lucat om behörigheten Ekonomi Lokalt på fakultetens huvudnod.

Åtkomst av personal-/lönerelaterad information utanför den egna fakulteten - lönekostnadsspecifikationer

Under 2022 provar vi ett nytt upplägg där lokal ekonom kan beställa lönekostnadsspecifikationer kopplat till projektredovisning av EU-projekt över fakultetsgränserna via sektionen HR.

Läs mer om stödet i Hitta rätt HR-information och stöd på HR-webben, välj länken HR ekonomi samt läs vidare under Administrativa system/Övriga stödverktyg för instruktioner till beställningen. Tänk på att endast använda den aktuella underkategorin för detta ändamål och att alla eventuella felkategoriserade ärenden kommer att påverka både handläggningstider och utvärderingen av upplägget. Observera att lönekostnadsspecifikationerna innehåller känsliga samt extra skyddsvärda personuppgifter.

Hitta rätt HR-information och stöd (HR-webben)