Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Nya representationsregler fr o m 1 januari 2020

Från och med årsskiftet gäller nya och tydligare regler för representation. Maxbeloppen som man ska hålla sig inom är också justerade.

En av de saker som blivit tydligare är att det alltid är syftet som avgör hur en händelse ska behandlas. Om till exempel syftet med ett möte är att knyta kontakter med en forskningsgrupp på ett annat universitet så räknas det som extern representation oavsett fördelningen mellan externa och interna deltagare, så länge som det är väl avvägt. Det är därför extra viktigt att det finns tydlig dokumentation som visar vad händelsen avser.  

När du i tjänsten blir bjuden på mat, dryck och annat behöver du även hålla reda på vad ska betala förmånsskatt för. Huvudregeln är att en förmån i form av till exempel måltid, frukost, lunch eller middag ska förmånsbeskattas av den enskilde. Men vid representation är förmånen skattefri.  Allt det som faller utanför representationsbegreppet ska förmånsbeskattas. Det gäller till exempel lunch och middag vid externa kurser eller konferenser och vid arbetsmöten.

Vi har publicerat en ny webbsida med information om representation, och lathunden är reviderad för att stämma med de nya reglerna. Läs gärna även igenom de nya föreskrifterna:

Ny webbsida om representation på Medarbetarwebben

På denna finns bland annat länkar till:

Information sprids också dels via kanslichefer/sektionschefer, dels via Medarbetarwebben, fakulteternas kommunikatörer och Förvaltningens nyhetsbrev.

Webbsidan och allt material kommer även på engelska så snart det hunnit bli översatt. Vi meddelar när det är klart.

Senaste nyheter

2020-06-24

Utbildningar till hösten

Utbildningar till hösten
2020-06-05

Att tänka på inför semestern

Att tänka på inför semestern
2020-06-02

Ersättning för sjuklönekostnad

Ersättning för sjuklönekostnad
2020-05-15

Inkomstperiodiseringar första tertialet 2020

Inkomstperiodiseringar första tertialet 2020
2020-05-12

Bokslut på institution – inventering av anläggningstillgångar

Bokslut på institution – inventering av anläggningstillgångar

Sektionen Ekonomi
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Fax: 046-222 45 37, Hämtställe 31
Kontakta oss via vårt supportformulär