Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Handledning och information om Primula

Användarhandledning för rapporter

I SSC:s portal finns det en sammanställning och användarhandledning för rapporter i Primula. Du hittar den via sökvägen Hitta information-> Lön-> Användarhandledning-> Sammanställning över tillgängliga rapporter i Primula.

Gå till SSC:s portal

Länken hittar du också här på Ekonomiwebben, på sidan om Primula:

Läs mer om ekonomiska rutiner i Primula

Nya rutiner för friskvård, läkarvård och läkemedel

Sektionen HR påminner om att från och med 1 juli ska samtliga ärenden om ersättning för friskvård, läkarvård och läkemedel slutgodkännas av sektionen HR.  Det innebär att anställda efter rapportering i Primula skickar underlaget till sektionen HR istället för till granskare på institution/enhet.

Syftet med detta är att avlasta granskarna i verksamheten eftersom deras arbetsbelastning ökat i samband med övergången till SSC (Statens Service Center). Inga underlag av typen friskvård, läkarvård och läkemedel ska gå via institutionen/enheten, utan underlaget skickas tillsammans med originalkvitto med internpost till sektionen HR, HS 31. Märk internposten med ”Granskning”. När internpost inte kan användas skicka underlaget tillsammans med originalkvitto till Lunds universitet, sektionen HR, Box 117, 221 00  LUND. Märk kuvertet med ”Granskning”.

Primula och Internet Explorer

Sektionen HR påminner även om att du bör se över vilken webbläsare du använder för Primula. För att användning av Primula ska bli optimal rekommenderar systemleverantören av programmet att inte använda Internet Explorer som standardwebbläsare. Detta är i linje med Microsofts rekommendationer:

Läs mer på Microsofts hemsida

Använder du Internet Explorer kan det medföra att vissa funktioner går långsamt. Använd gärna en annan webbläsare där hastigheten för att hämta och visa stora datamängder är bättre.

Undvik löneutbetalning via avi

Tänk på att om löntagaren registreras i Primula med ett samordningsnummer och/eller utländsk bostadsadress så måste ny blankett sändas in till Nordea när löntagaren fått svenskt personnummer/svensk adress. Stämmer inte uppgifterna i Primula överens med uppgifterna hos banken så betalas lönen ut med utbetalningsavi.

Läs mer om löneutbetalning till nyanställd personal