Att tänka på inför semestern

Nu när sommaren är på ingång är det en del du behöver känna till och förbereda.

Sektionen Ekonomis öppettider under sommaren

Sektionen Ekonomi kommer att vara bemannad och besvara ärenden via supportformuläret hela sommaren, med vissa begränsningar:

Sektionen Ekonomis supportformulär

• Anläggningsärenden: Begränsad service veckorna 29-31.
  • Stipendier: Inga utbetalningar kan registreras under veckorna 30-32. Som vanligt gäller att uppdrag om utbetalning måste vara sektionen tillhanda senast 2 veckor före önskad utbetalningsdag.
  • EU-medel: Inga utbetalningar kan registreras under veckorna 29-32. Underlag för utbetalningar måste vara sektionen Ekonomi tillhanda senast onsdag vecka 28 för att utbetalning ska ske före semesteruppehållet.

Delegera dina rättigheter i system inför semestern

Tänk på att du behöver lägga in delegeringar i flera system så att bokföringsordrar, fakturor och andra uppgifter inte blir liggande under din semester.

Guider och lathundar för Lupin (Proceedo) och Raindance hittar du här:

Delegera rättigheter i Lupin (Proceedo) (PDF 58 kB, ny flik)

Hänvisa inkorgen i Raindance (PDF 67 kB, ny flik)

På Medarbetarwebben kan du läsa om delegering av attesträtt i Lupin och Primula

Var uppmärksam på bedrägeriförsök

Speciellt i semestertider men även resten av året måste du och dina kollegor vara vaksamma mot bedrägeriförsök. Några exempel:

• VD-bedrägerier: Mailen tycks komma från en nära medarbetare som vill att vi snabbt skickar över pengar. Det kommer snabbt ytterligare mail med frågor om vi har fått bankinformationen och om pengarna är på väg. SVARA INTE PÅ DESSA MAIL överhuvudtaget.
  • Det förekommer att bedragare kapar fakturor och ändrar bankuppgifter för att på så sätt styra om betalningsflöden. Det är därför viktigt att kontrollera att fakturans uppgifter gällande betalningsinformation stämmer med vad som är överenskommet.

På Ekonomiwebben och Medarbetarwebben finns fördjupad information om VD-bedrägerier och hur du ska gå tillväga. Du kan även läsa om hur du kontrollerar företag.

VD-bedrägerier (Medarbetarwebben)

Kontrollera företag