Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Viktig information om förmåner samt kundfakturor

Vem betalar fikan på hemmakontoret?

Snart är det Påsk och många är sugna på lite fika. Att fika framför datorn på hemmakontoret är tillåtet men om det är arbetsgivaren som betalar för det blir det förmånsbeskattning. Enligt Skatteverket ska vi fika tillsammans fysiskt för att det ska räknas som personalvård.

Andra saker att tänka på när det gäller personalvård:

  • Serviceavtal på våra kaffe/vattenautomater ska konteras som personalvård
  • Digitala dagstidningar till anställda är en förmån som ska förmånsbeskattas. Dagstidningar i fikarummet är som tidigare, ingen förmånsbeskattning konteras som personalvård.
  • Hjälpmedel för att förbättra den enskildes arbetsplats så som laptopställ, svankstöd konteras som personalvård.
  • Födelsedagspresent till kollegor är privat insamling. Blombukett på 300 kr exkl moms och bud är tillåtet från universitetet.

Läs mer om vad som gäller för förmånsbeskattning och förmåner på Medarbetarwebben
Lathund för representation med mera (PDF 55 kB, ny flik)

Uppdateringar i lathunden är markerade med grön färg - använd alltid den senaste versionen.

I den beskrivande kontoplanen har beskrivningarna för konto 63800 Övriga varor och 49500 Personalvårdande åtgärder utökats.

Beskrivande kontoplan, resultaträkningskonton (PDF 365 kB, ny flik)

Glöm inte dina kundfakturor i nya kundreskontraportalen

Skärmbild som visar fliken Reskontraportal.

Tänk på att regelbundet kontrollera din Att göra-lista. Den hittar du under fliken Reskontra/Min meny/Min sida, alternativt under Min inkorg/fliken Reskontraportal/länk till Min sida i Reskontraportalen. Där hittar du fakturor som skickats tillbaka till dig från fakturakontrollen och de fakturor du påbörjat vid ett tidigare tillfälle men inte färdigställt.

Guiden för Extern kundfaktura i Raindance har fått ett nytt avsnitt som heter ”Exempel och lösningar". Där har vi ställt samman några vanliga exempel på när fakturan skickas tillbaka från fakturakontrollen och hur du åtgärdar dem. Ta bort webbhistoriken i webbläsaren om inte den senaste versionen av guiden visas.

Extern kundfaktura (PDF 1 MB, ny flik)

Glad Påsk!

Glad påsk önskar vi er alla från sektionen Ekonomi.

Färgglada ägg i ett fågelbo.