Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Växelkassor och handkassor – ogiltiga mynt och sedlar

100- och 500-kronorssedlar och äldre 1- 2- och 5-kronors mynt blir ogiltiga att betala med den 30 juni 2017.

Ogiltiga sedlar, Riksbanken

Ni som har växelkassor och handkassor och som ni inte kan växla om själva ska lämna in gamla sedlar och mynt snarast och därefter löpande dock senast 15 juli. Pengarna skickas med Nokas som är det företag universitetet har avtal med och för detta krävs deponiavtal. Finns inte avtal ska ett sådant tecknas omgående. För att skicka in mynt krävs speciella påsar.

Kontakta Håkan Jönsson på LU Bygg hakan [dot] jonsson [at] bygg [dot] lu [dot] se senast 2 juni för mer information om avtal, speciella påsar mm.

När ni skickar in era kassor ska ni samtidigt skicka ett mail till lev [at] eken [dot] lu [dot] se med titel ”Växling gamla sedlar och mynt” och ange

  • kostnadsställe,
  • ICA-kortsnummer A……..,
  • insatt belopp och
  • insättningsdatum

så återför vi beloppet till ert ICA-kontantkort.

OBS, detta gäller endast växling av gammal valuta, redovisning av försäljning ska ske enligt ordinarie rutiner.